Jan Pawel II a sestra Faustyna - část 2

23. 3. 2014 16:21

Vidění kanonizace

Sestra Faustyna předvídala velké věci, které se teprve měly stát. V březnu 1937, ke konci svého léčebného pobytu v nemocnici v krakovském Prądniku, kde se léčila na tuberkulózu, si do Deníčku zaznamenala tuto prorockou vizi:

"Náhle mě zaplavila Boží přítomnost a rázem jsem se uviděla v Římě, v kapli Svatého otce, a současně jsem byla v naší kapli a slavnost Svatého otce a celé církve byla úzce spojena s naší kaplí a zvláštním způsobem s naší kongregací … Kaple byla slavnostně vyzdobena a ten den do ní směli vejít všichni lidé, každý, kdo chtěl.… A náhle jsem na našem oltáři uviděla živého Pána Ježíše tak, jak je namalovaný na tom obraze. … V tom jsem byla náhle vytržena do Ježíšovy blízkosti a stanula na oltáři vedle Pána Ježíše a můj duch byl naplněn tak velikým štěstím, že je nedokážu pochopit ani popsat. Mou duši zaplavoval hluboký pokoj a odpočinutí.

(Dn. 1044-1048)

           Kraków-Łagiewniki                                              Řím

Předpověděla a popsala svou vlastní kanonizaci, která se uskutečnila 30. dubna 2000 pod vedením papeže Jana Pavla II. Samozřejmě, že této slavnosti předcházelo mnoho let pečlivé práce a bádání teologů, kteří měli za úkol vést celý informační proces.

Pokračování příště...

Zobrazeno 811×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková