Karol Wojtyła/Jan Pavel II. a svatá sestra Faustyna

14. 3. 2014 16:14

Část první:  "Dva podivně propojené životy

Píše se rok 1920 a v polských Wadowicích se rodí manželům Wojtyłovým syn Karol, v téže doběpatnáctiletá Helenka Kowalská, navštěvující základníškolu ve Świnicach Warckich, máza sebou již prvnímystické zážitky. Když šestiletý Karol začíná základní školu, je Helenka již několik měsíců sestrou Faustynou a prochází noviciátem v Kongregaci sester Matky Božího milosrdenství.

O dvanáct let později má sestra Faustyna 33 let a je již u konce svého pozemského putování. Tuberkulóza velmi pokročila a oběť jejího života, kterou složila Bohu za hříšníky, se pomalu naplňuje. Karel Wojtyla slaví 18 let a vstupuje do života dospělých. V tomto roce dokonce po celé dva měsíce oba dva bydlíve stejném městě - Krakově. Žijí “vedle sebe”, ale neznají se.

Sestra Faustyna se snažíze všech sil splnit přání Pána Ježíše - aby byl ustanoven svátek Božího milosrdenstvío kterém jí už tolikrát říkal, a také aby lidé na celém světě znali a ctili Boží milosrdenství - avšak 5. října 1938 umírá a vidí, že vše je teprve v počátcích.

Mladý Karel začíná navštěvovat klášterní kapli Kongregace sester Matky Božího milosrdenství až během druhé světové války, kdy pracuje v blízké fabrice na sodu. Zatím ho jistěani nenapadá, že jednou jako biskup, kardinál a papežtato Ježíšova přání vyplní…

              

               Karol i Emilia Wojtyła se svým druhým synem Karolem

Pokračování příště :))))

 

Zobrazeno 884×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková